Hlavní navigace

Facebook Send: zopakuje úspěch tlačítka Like?

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před rokem se Facebooku povedlo něco nevídaného. Jeho tlačítko Like (To se mi líbí) se za několik nocí dostalo snad na veškeré weby celosvětové sítě. Klepnutím na něj dáte všem svým přátelům na zdi najevo, že daná stránka opravdu stojí za zhlédnutí a přejít by měli také.

Jenže někdy není nutné sdělovat informaci všem přátelům, ale raději chcete odkazem zamířit na konkrétního kamaráda nebo skupinu. To můžete e-mailem, přes IM a nově také tlačítkem Facebook Send.

Přitom je to jen jedno z nových vylepšení Skupin (Groups), ty se teď stanou jakýmsi Facebookem ve Facebooku. Sdílené informace uvidí pouze členové skupiny, nikoliv ostatní lidé z vašeho seznamu přátel. Takto už Groups fungují téměř půl roku. Novinkou jsou ale otázky a ankety položené pouze některým členům. Nahrávat do skupin můžete celá fotoalba místo jednotlivých snímků. A vlastníci skupin mohou nastavit, aby noví členové byli nejdříve schváleni. Update těchto funkcí by měl přijít v následujících týdnech.

Facebook Send

CS24

Ale tlačítko Send funguje už nyní. Některé zahraniční weby už jej nasadily (třeba Wall Street Journal). Takže pokud chcete něco sdílet pouze s některými lidmi, můžete. Facebook navíc možná sebere poslední volné místo pro všechna další tlačítka, protože o pozici se bude hlásit i Google +1.

Zdroj: Facebook