Hlavní navigace

Facebook spustil anonymní chat Rooms. Každý může kecat s kýmkoliv a o čemkoliv

24. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

V 90. letech a počátkem milénia se lidi setkávali na chatech. Ty postupně zabily sociální sítě v čele s Facebookem. Je proto překvapivé, že se zrovna on snaží anonymním chatům vrátit lesk. V USA, Británii a dalších anglofonních zemích spustil Rooms. (Zatím jen coby aplikaci pro iOS.)

Rooms není nic víc než chatem na mobilech. Nepotřebujete k němu žádný účet, jen si zvolíte přezdívku, založíte místnost s libovolným tématem a pak počkáte, až vám do ní přijdou ostatní lidé se stejnými zájmy. Případně trollové.

Rooms Rooms Rooms

Na rozdíl od starých chatů lze z mobilu snadněji sdílet fotky nebo videa. Jednotlivé místnosti můžete ozdobit barvami nebo obrázky. Nechybějí emoji a jiné piškuntálie, kolem kterých se dnes točí sociální sítě. Nahoru místnosti lze také připnout důležitý vzkaz.

Rooms jsou trochu uvolněnější formou komunit z Googlu+. Výhodou je anonymita, na druhou stranu je to ale nová síť, která musí teprve hledat nové uživatele a nemůže přitom využít sílu více než miliardy lidí z Facebooku. S G+ ji mimochodem spojuje i hodně podobný design.

 

Zdroj: Facebook

Byl pro vás článek přínosný?