Hlavní navigace

Facebook Stories expandují. Málo využívaná funkce se chystá na osobní počítače

8. 8. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kolem dočasných příspěvků je živo. Loni funkci Facebook okopíroval od Snapchatu a nasadil ji v Instagramu, ale postupně ji nasadil ve všech svých produktech (a budoucnost Snapchatu přestala být tak jasná jako dřív). Jenže až do této chvíle byly tyto příspěvky viditelné pouze na mobilech. Snad s výjimkou Instagramu, který lze používat také na počítačích s Windows 10.

Na počítačích spíše než Instagram využíváme Facebook, a to webovou aplikaci v prohlížeči. Sociální síť v mobilních klientech dočasné příspěvky – nazývají se Facebook Stories – zobrazuje od března. Na TechCrunch ale zaznamenali, že sociální síť zkouší Stories zobrazovat také v plnohodnotné webové aplikaci pro osobní počítači.

CS24

Facebook potvrdil, že se zatím jedná o zkoušku. Ale brzy by se měla funkce dostat ke všem uživatelům a uživatelkám. Zatímco na mobilech se dočasné příspěvky nachází v horní části aplikace, na desktopech se zobrazují v horní části pravého postranního panelu.

Stories si nahcází místo v pravém postranním panelu (foto: TechCrunch) Stories si nachází místo v pravém postranním panelu (foto: TechCrunch)

Připomínám, že podle nedávných informací dočasné příspěvky na Facebooku a v Messengeru nejsou příliš úspěšné, zato se jim daří na Instagramu a ve WhatsAppu. Zvrátí to nasazení funkce na webu?