Hlavní navigace

Facebook testuje vlastního chatovacího klienta pro Windows

22. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle všeho zatím není šance si chystaný software vyzkoušet, betu testuje omezená skupinka lidí, alespoň však víme, že Facebook skutečně něco chystá. Aplikace se bude nazývat Messenger a jejím primárním účelem bude jednoznačně chatování. Pracovat má údajně pouze ve Windows 7, přičemž Microsoft se na vývoji nepodílel, takže od něj podivný nápad nepochází.

Jinak ale Facebook s redmondským gigantem poměrně úzce spolupracuje. Díky tomu můžete chatovat s kontakty ze sociální sítě také prostřednictvím komunikátoru Windows Live Messenger. V případě Skypu lze s Facebookem dokonce provozovat videotelefonování. Microsoft v tuto chvíli vlastní dvě obří komunikační služby, přičemž obě umožňují komunikaci s největší sociální sítí na světě. Jeden jim všem vládne?

Tip: fTalk: pořádný klient pro facebookovské chatování

Facebook se na oplátku naučil například otevírat dokumenty pomocí aplikací od Microsoftu. Mark Zuckerberg ale vlastní samostatnou platformu potřebuje jako sůl. Messenger bude podle obrázků umět seskupovat konverzace do jednoho okna a upozorní vás na příchozí zprávy. Samozřejmě ale nebude chybět ani upozorňování na běžné, nechatové události v síti. V okně s kontakty se usadí také Ticker, který prozrazuje činnosti vašich známých.

Zdroj: WinRumors | TechCrunch