Hlavní navigace

Facebook upřednostní textové příspěvky přátel před stránkami

22. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Miliardová sociální síť ohlásila další změny ve vyhodnocovacím algoritmu, který řadí příspěvky ve vašem News Feedu (česky Vybraných příspěvcích). Facebook totiž testoval, jak lidé na určité typy příspěvků reagují, a od uživatelů chce, aby se do nich co nejvíce zapojovali, ať už lajkováním, sdílením, komentováním nebo ještě lépe – psaním vlastních příspěvků.

 

Během průzkumu Facebook například zjistil, že pokud lidem ukázal více textových příspěvků jejich přátel, sami také začali více psát. V průměru přibylo o 9 milionů textových příspěvků denně. Proto teď bude v News Feedu více statusů vašich přátel než od fanouškovských nebo firemních stránek.

Příspěvek stránky by měl obsahovat odkaz s náhledem nebo fotku/video Příspěvek stránky by měl obsahovat odkaz s náhledem nebo fotku/video
Příspěvek stránky by měl obsahovat odkaz s náhledem nebo fotku/video

Pro ty platí jiná pravidla, více reakcí získávají jiné typy příspěvků: obrazové (fotky/videa) nebo ty s odkazem a náhledem. Obyčejný text a v něm vložený prostý odkaz bez náhledu Facebook pravděpodobně někam schová a k fanouškům se nemusí dostat. Uživatelé podle Facebooku vnímají stránky více vizuálně, ale u přátel je častěji vyprovokuje text.

Zdroj: Facebook