Hlavní navigace

Facebook v nákupní náladě. Pohltil trackovací fitness aplikaci Moves

25. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera jsme psali, že Facebook disponuje více než 12 miliardami dolarů k tomu, aby mohl případně nakupovat další firmy a chytré mozky. O pár hodin později pohltil finskou společnost ProtoGeo, jež se proslavila především aplikací Moves. Cenu ani přesné podmínky akvizice firmy nezveřejnily.

Aplikace Moves Aplikace Moves Aplikace Moves

Moves slouží k automatickému trackingu pohybu, aplikace dokáže sama rozpoznat, jestli uživatel chodí, běží, jede na kole nebo v MHD, to je velký rozdíl oproti konkurenci, kde je třeba činnosti nejdříve zvolit ručně. Moves také zapisuje, kam chodíte, kdy obědváte a podle toho sestavuje program vašeho dne. Aplikace je dostupná pro Android a iOS. Ale pozor, je to velký žrout baterky.

 

CS24

O záznam každodenního života se snaží také Facebook, proto je logické, že má zájem o šikovné vývojáře, kteří dokáží získávat užitečné informace pouze z toho, jak se uživatel pohybuje. Žádné sloučení ani rušení se zatím nekoná, ProtoGeo tvrdí, že služba zůstane na Facebooku nezávislá. Díky novému majiteli ale může růst a nemusí se bát o nezájem investorů. Za více než rok po vydání aplikace si Moves stáhly čtyři miliony lidí.

Zdroj: Moves