Hlavní navigace

Facebook vám pomůže s rozchodem. Z vašeho virtuálního života smaže ex

23. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Facebook už od svých prvních verzí nabízí funkci, díky které všem vašim přátelům sdělí, jestli jste ve vztahu, případně jaký onen vztah je. Nejrozšířenější sociální síť však ještě stále nijak neřeší moment, kdy nějaký takový vztah skončí a pro mnohé může být bolestné či problematické, vidět příspěvky toho druhého stále na své zdi nebo mezi nejnovějšími příspěvky.

Díky novému upravenému nastavení soukromí ale už není problém, s touto životní událostí počítat a ideálně co možná nejrychleji navázat nový vztah. Facebook tak nově nabízí americkým uživatelům po ukončení (virtuálního) vztahu možnost „Vzít si pauzu”.

 

Díky tomu nebudete po určitou dobu zasypáváni statusy a fotkami svojí/svého ex a místo toho vezmou algoritmy v potaz jiné přátelé, kteří by vám mohli z beznaděje pomoci. Facebook vám krom toho taky umožní smazat z vaší zdi všechny příspěvky s ex přítelkyní nebo přítelem a vývojáři se dušují, že vám budou v těžkých chvílích po rozchodu oporou.

CS24

Tak uvidíme, jestli se tato novinka skutečně potká se zájmem uživatelů. Z logiky věci by to nemuselo být úplně marné, Facebook však i tuto funkci testuje ve vlnách a aktuálně se dotkne jen amerických uživatelů. Stačí si ale přepnout sociální síť do americké lokalizace a novinka by se měla objevit i ve vašem nastavení. Akorát to vyžaduje, abyste měli alespoň virtuální vztah, který byste mohli ukončit.

Zdroj: Facebook