Hlavní navigace

Facebook ví, že dělá zbytečně náročné aplikace. Proto teď představil druhou úspornou pro 2G sítě

4. 10. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Loni přišel Facebook Lite, letos Zuckerberg a spol. představují Messenger Lite. Odlehčená verze chatovací aplikace si dle Facebooku zachovává hlavní funkce při nižších nárocích na výkon zařízení a rychlost internetu. Jiný slovy, tvůrci aplikaci očesali, jak jen to šlo.

Facebook představil Messenger Lite
Facebook představil Messenger Lite

Messenger Lite se vešel do 10 MB, k provozu mu stačí Android 2.3+ a může bez problémů fungovat i na pomalém 2G připojení (EDGE/GPRS). Rychle se instaluje i spouští, ale daní je to, že nabízí jen textový chat a možnost posílat fotky. Audio/video volání chybí, stejně tak hlasové vzkazy, sdílení polohy nebo bubliny s kontakty na ploše. Posílat nelze ani samolepky.

 

Aplikace je zatím určena jen pro rozvojové země, kde je předpoklad špatné síťové infrastruktury i pomalých zařízení. Jmenovitě jde o Keňu, Tunisko, Malajsii, Srí Lanku a Venezuely. Facebook ale slibuje, že Messenger Lite později rozšíří také do dalších zemí. Loňský Facebook Lite si prošel stejnou cestou a dnes jej můžete používat i u nás. U Messengeru to nejspíš bude podobné.

Messenger Lite je dostupný jen pro Android, aplikaci si z Play Storu ale zatím nenainstalujete.

Zdroj: Facebook