Hlavní navigace

Facebook vyčlení synchronizaci fotek do Moments. Co ale bude s Evropou?

15. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Facebook se rozčleňuje do samostatných aplikací. K nelibosti některých uživatelů formu samostatného kousku nabíral komunikátor propagovaný jako (Facebook) Mesenger. Pokud jste odpůrci dělení, pak se vám nebude líbit ani odstranění synchronizace fotografií. Ta z hlavního klienta pro sociální síť vypadne a objeví se ve stále relativně mladé aplikaci Moments. Ke změně dojde 10. ledna.

 

Pak už bez Moments nebudete moct své fotky z mobilního zařízení synchronizovat s Facebookem. Dává to smysl z pohledu, že se samostatný klient může rozvíjet rychleji a je zaměřený na fotografie, podobně jako Messenger na okamžitou komunikaci. Můžete to ale také brát jako pokus o větší propagaci Moments. Protože se jedná o platformu na sdílení fotek, spojení souvisejících funkcí se zdá být rozumné.

Co by ale mohlo být problémem, je fakt, že Moments v Evropě nefungují. Je to kvůli rozpoznávání obličejů, což bylo spatřeno jako narušení soukromí. TechCrunch spekuluje, že by Facebook mohl vydat zvláštní verzi aplikace, která by automatické rozpoznávání odbourala. Americká firma si s tím jistě nějak poradí, určitě nenechá Evropany bez možnosti zálohování fotek.

Facebook zruší synchronizaci fotek v základním klientu
Facebook zruší synchronizaci fotek v základním klientu

Zdroj: TechCrunch