Hlavní navigace

Facebook za doménu fb.com zaplatil 8,5 mil. USD

12. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když Facebook v listopadu představil svůj odvážný „Project Titan“, tedy IM komunikaci kombinovanou s jednoduchým e-mailem, Mark Zuckerberg tvrdil, že odkoupili doménu fb.com. Na ní se přesunou firemní e-maily, které dosud měly tvar zamestnanec@facebook.com. Tyto adresy však budou tento rok připadat na uživatele a lidé z Facebooku přejdou na @fb.com.

Reuters nyní informuje, že Facebook tuto doménu koupil za 8,5 milionu amerických dolarů, což z ní dělá zřejmě pátou nejdražší vůbec. Původně patřila skupině Farm Bureau Federation, která zastřešovala šest milionů amerických farmářů, ti se nově nacházejí na fb.org.

FarmVille hraje měsíčně asi 57 milionů uživatelů, zdroj: Zynga

Vtipné byly také podmínky, kdy se Facebook zavázal, že farmářům „nepoleze do zelí“, resp. nebude podnikat v takovém oboru. Přitom donedávna byla nejúspěšnější facebookovou hrou FarmVille od Zyngy, kterou hrávalo i 80 milionů uživatelů. Dnes po nástupu CityVille (už se blíží 100 mil.) klesl FarmVille na druhé místo s asi 57 miliony uživatelů. Takže Facebook farmaří, i když pouze virtuálně. Nebo si pěstuje z lidí své ovečky?

Zdroj: Reuters

Byl pro vás článek přínosný?