Hlavní navigace

Facebook začne měřit, jak dlouho si prohlížíte příspěvky. Tak pozná ty důležité

15. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zuckerberg a spol. stále řeší, co všechno a v jakou denní dobu by měli uživatelé Facebooku vidět. Zapomeňte na to, že na síti uvidíte všechny příspěvky přátel nebo stránek, které sledujete. Facebook je vybírá za vás. Klíč výběru je přitom tajný. Jednou upřednostňuje fotky a videa, jindy odkazy. Od nedávna mají vyšší prioritu příspěvky přátel na úkor stránek.

Facebook teď zobrazí více příspěvků přátel než od stránek

Teď Facebook oznámil další změnu v metodice. Měří, jak dlouho se na příspěvky díváte (ty, co jsou zrovna na obrazovce). Facebook usoudil, že ne všechno uživatelé hned komentují, sdílejí nebo lajkují, obsah pro ně může být důležitý, i když na něj nijak nereagovali.

 

A jak bude měření času vypadat? Facebook říká, že nepozná, jestli čtete 10 sekund proto, že je obsah zajímavý, nebo proto, že máte pomalé připojení. Místo absolutního času bude měřit ten relativní. Jak dlouho sledujete příspěvek oproti ostatním. U zajímavého se zastavíte, přečtete si komentáře apod. Může to fungovat i naopak. Masivně sdílený obrázek jen proscrollujete dolů.

Podle toho začne Facebook v následujících týdnech řadit příspěvky. Obsah podobný tomu, který si prohlížíte dlouho, bude mít vyšší prioritu. Takže do příspěvků dávejte různé rébusy, nad nimi budou lidé trávit dost času.

Zdroj: Facebook