Hlavní navigace

Facebook zájemce začne nutit, aby k chatování používali Messenger

29. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není žádnou novinkou, že se Facebook chystá vyhostit chat z běžného mobilního klienta pro sociální sít, a to do samostatného komunikátoru. Messengeru se daří, počet spokojených uživatelů utěšeně roste. Dubnové zvěsti konečně potvrzuje akce ze strany Facebooku. Podle serveru TechCrunch bude v následujících pár dnech vyřazen chat v základní aplikaci pro iPhone a Android.

Zájemci o chat budou vyzváni ke stažení Messengeru. Prvotní dubnové testování v Evropě totiž dopadlo dobře, takže společnost migraci urychlila. Podle Facebooku odpoví lidé na zprávu o zhruba 20 % rychleji ve srovnání s těmi, kdo používají pouze základní aplikaci pro sociální síť. Nemusí totiž přebíhat z proudu příspěvků na zdi.

 

Vyčleněním textové komunikace v reálném čase má pomoci vývoji komunikátoru – vývojáři se mohou soustředit jen na něj a netříštit síly. Jenže ono bude pro Marka Zuckerberga stejně výhodnější, když budeme všichni používat Messenger. Vybuduje tak na oko zcela samostatně stojící službu typu WhatsApp. Později ji může využít např. jako virtuální peněženku.

CS24

Prozatím se změny nedotknout aplikací pro iPad a Windows Phone. Navěky to ale nebude. Právě pro dlaždice shodou okolností čerstvě vyšel Messenger 6.0. Přidává podporu pro přehrávání a posílání videí, nově zobrazuje poslední použité nálepky (stickers) a jako již tradičně vývojáři slibují opět spolehlivější a rychlejší chod aplikace.

Zdroj: TechCrunch via Neowin