Hlavní navigace

Facebook zlepšuje komentáře. Přibyly odpovědi ve stromové struktuře

26. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vnořené komentáře do stromové struktury už Facebook testuje několik měsíců, teď funkci rozšíří pro všechny. Veškeré Stránky (Pages) a profily s více než 10 000 sledujícími budou mít od 10. července automaticky aktivováno strukturování diskuzí do vláken. Funkci ale bude možné také vypnout. Teď si ji naopak můžete ručně aktivovat v nastavit ve správci oprávnění (funkce Replies / Odpovědi).

 

Odpovědi se řadí do stromové struktury, avšak pouze v jedné úrovni. Na odpovědi už nelze odpovědět, příspěvky se zobrazí pod sebou. I to ale leckdy pomůže lepší čitelnosti, když se diskuze může větvit do více vláken. Má to pár háčků. Odpovědi jsou ve výchozím stavu schované a musí se rozbalit. A navíc nejsou diskuze řazeny chronologicky, ale v pořadí založeném na aktivitě vklákna, nahlášeném spamu nebo podle relevance vůči čtenáři. Což bude spíš matoucí.

Novinka je zatím dostupná pouze na desktopovém webu, ale Facebook pracuje na rozšíření i do mobilních aplikací a Graph API.

Facebook zlepšuje komentáře. Přibyly odpovědi ve stromové struktuře Facebook zlepšuje komentáře. Přibyly odpovědi ve stromové struktuře
Vlevo výchozí zabalené příspěvky, vpravo rozbalené