Hlavní navigace

Facebook zřejmě uťal vývoj samostatného kecálka pro Windows

18. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oživeno:

Facebook nakonec jen odkaz na Messenger z webu odstranil omylem. Aspoň to tvrdí jeho PR tým. Web by měl být znovu nahozen v horizontu několika dní. Zatím se nic nezměnilo a netušíme, jestli vývojáři aplikaci neobohatí aspoň o audio a videohovory. Podpora ještě neznamená aktivní vývoj. A o aktivním vývoji se Facebook nezmiňuje.

Původní zpráva:

Největší sociální sít světa slibuje komplexní komunikační zážitek. Můžete i telefonovat, a to rovnou v prohlížeči. A pak chatovat nebo si s ostatními zanechávat vzkazy. Facebook měl od začátku roku 2012 také komunikační nástroj pro Windows. Záměrně píši měl, neboť je s ním nejspíš konec. Náznakem je totiž oficiální webová stránka, která sice propaguje Facebook Messenger, ale tím teď myslí aplikace pro Android a iOS. Na adrese facebook.com/about/messenger býval desktopový kecálek.

Nápověda modré sociální sítě ho sice stále zmiňuje, ale odkazuje na již zmíněnou stránku. Případný konec vývoje nelze považovat za něco překvapivého. Na desktopu uživatelé stejně navštíví adresu www.facebook.com v prohlížeči. Tam nejen chatují, ale i prohlíží fotografie a jiné příspěvky. Po samostatné aplikaci je hlad zejména na mobilních zařízeních. Což mne vede k myšlence, že by bylo fajn, kdyby Messenger vyšel pro Windows 8. (Verze pro iPad existuje.)

 

Jenže uživatelé dlaždic mohou být rádi za základního dotykového klienta, jenž spatřil světlo světa teprve nedávno. Chyběl by vám desktopový Facebook Messenger? Buď jak buď, ve Windows pár alternativ zbývá. Především máme web, dále pak neoficiální klienty jako Trillian. Někomu by se mohlo rovněž osvědčit integrované řešení ve Firefoxu.

MMF24

via Neowin