Hlavní navigace

Fanoušek postavil ultimátní PC z roku 2000, tenkrát na něj neměl (video)

21. 7. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

Nizozemský nadšenec do počítačů Victor Bart (jméno odhadnuto z jeho Youtube kanálu) postavil ultimátní herní PC odpovídající roku 2000. Seznam komponent obsahuje takové pojmy, jako 3Dfx Voodoo 5 či Plextor. Tehdy na takový hardware neměl peníze a nyní si po třinácti letech splnil sen. Většinu dnes již muzeálních součástek dostal darem. Nejvíce se chlubí skříní Cooler Master ATC201, která byla podle jeho slov v roce 2000 nejlepší, a grafikou 3Dfx Voodoo5 64MB do slotu AGP. Neodpustil si ani disketovou mechaniku, ale nezapomeňte, že se při stavbě díval na počítač z pohledu uživatele z roku 2000 (který právě vyhrál v loterii). Vedle mechaniky tak nechybí ani nikdy se neprosadivší jednotka ZIP od Iomegy, vypalovačka od Plextoru a tři pevné disky s přídavným řadičem. Operační systém zvolil autor stylově Windows 2000 a je trochu škoda, že nezveřejnil, kolik by tahle sestava tehdy bývala stála. Na konci videa si na této ex-špičkové sestavě ještě zahrál Unreal Tournament. Nebudu to déle zdržovat. Všichni, kteří jste se v roce 2000 už (nebo ještě pořád) hrabali v počítačích, vychutnejte si krásné video.

Pokud si budete chtít sestavu prohlédnout na vlastní oči, zajeďte na akci OHM 2013, která se koná od 31. července do 4. srpna kousek od Amsterdamu.

 

WT100

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.