Hlavní navigace

Názor k článku Files Go: správce souborů pro Android od Googlu je již ke stažení (aktualizováno) od RedMaX - Znas Windows?Puvodne byla jen slozka "po spusteni" a...

  • 8. 11. 2017 14:38

    RedMaX

    Znas Windows?

    Puvodne byla jen slozka "po spusteni" a zastupci, co tam byli, se proste po startu Windows spustili. Pak pribyly klice registru Run a take sluzby a naplanovane ulohy. Zacina v tom byt bordel.

    Android na to jde jinak, jsou proste spousteci flagy, je jich asi 50 pro ruzne cinnosti a kazda aplikace ma moznost se pri instalaci do flagu zapsat kam potrebuje a pak bude ve chvili, kdy se ta cinnost provede, spustena.

    Ve Windows mas moznost si slozku po spusteni, registr, sluzby i naplanovane ulohy osefovat a co nechces zakazat.

    V Androidu na to zadny nastroj od Googlu neni, casem vznikly externi aplikace, ale funguje to jen s root pristupem. Ten ale na Androidu neni automaticky k dispozici a potrebujes opet aplikaci treti strany, abys ho dokazal ziskat.

    Takze samozrejme vsechny aplikace se zapisou vsude a cim vic mas v telefonu aplikaci, tim je zasekanejsi, protoze se spousti neustale pri ruznych cinnostech temer vsechno. Resi se to hardwarove pridavanim vykonu. Proto taky potrebuje Android cim dal vic nadupanejsi hardware.

    Napriklad takovy Firefox, ten se (na**re) AUTOCENZURA uplne vsude. Ty to jako bezny uzivatel na telefonu s vykonnym hardwarem nevidis, ale Firefox se spousti pri startu grafickeho rozhrani a v podstate nejde vypnout.

    Vina je to Googlu, jejich operacni system nedovoluje uzivatelum vubec nic, ale vyvojarum dovoluje vsechno, takze mohou aplikace prasit sebevic a je to podle Google OK.