Hlavní navigace

Názor k článku Files Go: správce souborů pro Android od Googlu je již ke stažení (aktualizováno) od Zann - Tak, přesně takhle nějak jsem si to představoval....

  • 8. 11. 2017 15:16

    Zann (neregistrovaný)

    Tak, přesně takhle nějak jsem si to představoval. "Tak nějak" píšu proto, protože jsem nechtěl porovnávat (neporovnatelné), Windows jsou desktopový systém a budou se prostě chovat jinak, než se chová system pro přenosná zařízení. Proto to ve Windows funguje TAK a v Androidu zase JINAK, to prosě není chyba, ale vlastnost. Teď k těm flagům a neber to jako že je to totéž jak tam tak tam, je to prostě jenom ekvivalent určitého děje. U Windows si spustíš Správce úloh, kde máš rubriku Procesy. Do jisté míry můžeš nastavit jaký proces se po startu spustí a jaký ne (ve Win 7 jich mám, bez toho aniž bych cokoli nastavoval, hned po startu 78), OK. U androidu je to úplně to samé (akorát se tomu neříká proces, ale flag a trošku jinak to funguje, protože Linux - potažmo Android nepotřebuje Registry) a třeba já to mám v telefonu nazváno jako Systémové aplikace - kde si naprosto jednoduše a bez ROOT přístupu nastavím co se má spouštět a co ne a pak tam najdeš "procesy" (tváří se jako webová adresa, například android.com) a ty se částečně dají nastavit a částečně s nimi uživatelsky nehneš, protože jsou přímo zodpovědné za bezchybný běh systemu a není do nich radno vrtat ani jako ROOT ... prostě úplně, nemlich, to, samé jako u Windows :-)
    Není tedy vůbec nutné a při dnešním počtu výrobců zařízení a modifikací Androidu ani možné, aby tam Google cokoliv takového strkal, to si prostě buď ošéfuje už výrobce zařízení (a on to většinou neudělá - není k tomu důvod) a nebo užvatel (ten si rootne telefon, stáhne si rutinu třetí strany) a .... až se vyblbne, tak zjistí že mu to vpodstatě k ničemu není, stejně jako běžný uživatel nikdy nezjistí že má ve Windows něco jako "Procesy" ve Správci úloh a na nějaké flagy a jejich modifikaci si ani nevzpomene, taková je prostě pravda :-)
    Souhlasím s Tebou v tom, že pokud máš telefon který, je hardwareově slabší, tak prostě pojede blbě už hodinu po startu a u telefonu který je hardwareově na úrovni so toho nevšimneš "ani za rok" .... ale to samé platí i o Windows .... jenže tam to každému přijde logické, že ti na "čtyryosmšestce" nepojedou "desítky", tak to nikdo neřeší a nevyrábí umělý problém jako s flagem u Androidu :-) Já skutečně oceňuji že sis dal tu práci a popsal jsi konkrétní situaci, ale bohužel musím konstatovat, že to opravdu není problém nebo chyba, ale vlastnost a to ještě taková, která má poměrně jednoduché řešení. Vpodstatě je to to samé, jako kdyby Windows hater kritizoval Windows za to, že mají bobtnající registry, ze kterých už pořádně (bez určitých znalostí a, správně, software třetí strany - protože Microsoft prostě nechce aby ses v tom vrtal, stejně jako Google) už nikdy nic nedostaneš i když program jehož stopy tam jednoznačně zůstávájí i po jeho odebrání ze system, nemáš nainstalovaný už třeba rok .... bez Registry by nefungovaly Windows (a je to s nimi jak to je), bez flag's zase Android :-) Netřeba hledat chyby kde nejsou :-)