Hlavní navigace

Film o Facebooku největším letošním hitem?

27. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

První ohlasy kritiků jsou více než příznivé. The Social Network od Davida Finchera sbírá v předpremiérových recenzích samou chválu. V Americe má film oficiální start tento pátek, u nás a na Slovensku si musíme počkat do 4. 11. 2010. Film má věrně zachytit zrození největší sociální sítě dneška, ukázat aféry a možná lhostejnost k bezpečí jejího šéfa Marka Zuckerberga.

The Social NetworkThe Social Network, zdroj: YouTube

Hlavní heslo filmu zní: „Nemůžete získat 500 milionů přátel, aniž byste si vytvořili několik nepřátel.“ To a dva oficiální trailery (s českými titulky na CSFD) jsou prozatím jedinými kousky skládačky, které známe. Ale snímek točí jeden z nejlepších režisérů, neobsadil hvězdami, které by na sebe poutaly pozornost, a příběh Facebooku je sám o sobě šťavnatý. I výsledek zřejmě bude stát za to.

Americký web Rotten Tomatoes sbírá sbírá a průměruje hodnocení kritiků. V tuto chvíli má 15 recenzí s průměrným hodnocením 9,7/10. Padají verdikty jako „Nejlepší americký film roku.“ nebo jeden pěkný „The Social Network je film roku. Kdyby Coppola dělal do počítačů, takhle by vypadal Kmotr.“

Autor článku