Hlavní navigace

Filmový iTunes Store oficiálně, k tomu i Apple TV za hubičku

28. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera jsme vás jako první informovali o tom, že Apple zřejmě chystá blízké otevření obchodů a půjčovny filmů v iTunes Store. Dnes už je vše jasné, Apple otevřel filmový svět i pro české a slovenské uživatele. Navíc si můžete v online obchodě koupit Apple TV za 2799 Kč.

Malou krabičku s hardwarem jako první iPad, jsme mohli západu jen závidět. Teď už můžete Apple TV mít také a přes HDMI připojit k TV, aniž byste potřebovali Mac nebo jiné zařízení s iOS. S rozměry 98 × 98 × 23 mm se v obýváku ztratí. Uvnitř už nenajdete pevný disk, ale 8GB flash paměť. Na ní toho moc nenahrajete, ale obsah se z iTunes stejně pouze streamuje (ten zapůjčený).

Apple TV obsahuje Wi-Fi přijímač s podporou sítí 802.11a/b/g/n a také 100megabitový Ethernet. Dále už připojíte jen TV přes zmíněné HDMI a pokud máte AV receiver, využijete optický digitální výstup. USB vstup bohužel chybí, přistroj obsahuje jen Micro USB pro nahrávání softwaru a správu zařízení. Pomocí AirPlay lze z iPhonu/iPadu/iPodu Touch streamovat i bezdrátově, pomocí iTunes to funguje z PC a Macu.

KL24

Uvnitř běží iOS 5 s iCloudem (dobré pro fotografie), kromě obsahu z iTunes můžete puštět i YouTube a Vimeo. (Neoficiálně je dobré nainstalovat XBMC, který z Apple TV udělá mnohem lepší multimediální mašinu, ale nic jsem neřekl.)

Apple TV

Byl pro vás článek přínosný?