Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Finální Firefox 4 právě vyšel. Můžete stahovat.. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 22. 3. 2011 10:08

    noemus (neregistrovaný)

    Rozhodně jsem proti takhle rychlé změně hlavního čísla verze, Jakou verzi bychom tímhle tempem měli za dva roky? Firefox 20.0, pokud by se dodrželo verzováni po 6-ti týdnech.

    Ale podle mne je to úplná pitomost. hlavní čislo verze se má měnit při rewrite kódu nebo nějaké zásadní změně platformy, engine apod. druhé číslo verze se má měnit pokud se přidávají nové vlastnosti a funkce a konečně, třetí část verze při opravách chyb. Rozumné by bylo vydávat release s novninkami 2x až 4x do roka, a měnit přitom samozřejmě jen druhé číslo ve verzi
    Hlavní číslo verze má smysl měnit tak jednou za dva až tři roky, za kratší dobu není vůbec možné větší změnu připravit a kvůli malé změně nemá smysl hlavní číslo měnit.

    Myslím si, že to není ani marketingově dobré, protože když bude uživatel předávkován novými a novými čísly verzí, tak už nebude možné nějakou verzi vypíchnout a říci, že přináší nějakou podstatnou změnu. Nebude tu už další prostředek pro takové zdůraznění. Jediná další možnost je potom přidávat k takové verzi ještě nějaké přízvisko, např. Firefox 11 SuperCool apod., a nakonec pak nezbývá než to celé přejmenovat a začít číslovat od 1.0