Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Finanční výsledky AMD za Q2: tržby 3,85 miliardy $, příští kvartál půjde přes 4 miliardy. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 7. 2021 8:04

    JirkaK

    Stamilionům? Nejprodávanější herní počítače mají právě 6c/12t, výrazně menší část má 8c/16t a více? To je hrstka. Nemalá část stále nakupuje 4c/8t CPU, protože i ty zvládají stále hodně a ne každý má peníze na výkonnější.

    Těch hráčů bohužel jsou možná ty stamiliony, nízké, overall. Uživatelů počítačů jsou miliardy. U hráčů navíc většina z nich nehraje náročné AAA tituly, ale hraje nenáročné hříčky nebo esport tituly, které zase zvládá třeba i ten low end na integrovaných grafikách.

    Realita je že běžný domácí uživatel nepotřebuje v podstatě nic výkonného, 2-4 vlákna na nějaké rozumné rychlosti. Web to zvládne, multimedia taky. Výkonu na běžné činnosti je prostě dost na Pentiích nebo i3. To je realita.

    Takže to že se pohybuje ten high end nahoru, znamená to že se cena výkonu snižuje. Tzn. domácí užovatele mohou kupovat stále nižší řady CPU a přitom mají dostatek výkonu.

    A o pracovních počítačích ani nemluvě. Typické pracovní činnosti opět dokáže obstarávat dnešní i3. Ano před 4,5 roky jsem v kanceláři dostal počítač, tehdy už na obstarožní i7-6700, mám jej dodnes, kdybych dnes dostal počítač, tak by místo "top" i7 měl "low" i3 která je dokonce o chlup výkonnější než ta má i7, kterou jsem za toho 4,5 roku ani pořádně nezatížil. Já jim říkal že mi klidně stačí penťák nebo i3...
    A to mám pro svou práci trošku nadstadardní požadavky výkonu. Ono někteří lidi tam ani neměli vlastní počítače a používali jen citrix terminály protože to je levnější než jim kupovat plnohodnotný počítač.

    Opět těch lidí co potřebují větší výkon při práci je naprosté minimum. Kdyby ne, tak by nemohli používat ty všemožné laptopy, nemohli by používat ořezané windows terminály....