Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Finanční výsledky Intelu za Q1: místo propadu má druhé Vánoce, tržby 19,8 miliardy $. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 24. 4. 2020 10:11

    RedMaX

    Da se ale vubec ocekavat, ze na technologickem trhu bude velka konkurence?

    Patenty na x86-64 vlastni Intel s AMD a tudiz se moc nikdo dalsi predvest ani nemuze. A AMD melo hubene leta vlastni vinou, takze se ted nikdo nemuze divit, ze ikdyz technologicky Intel na nejaky cas prekonali, ze ho porazi jen v desktopu, zatimco v konzervativnejsim trhu serveru stale vede Intel. A vede i v notebookach, protoze notebookovym procesorum se AMD zatim prilis nevenovalo, ani nemohli, nemaji na to kapacity. AMD zase dela krome PC i herni konzole, nemohou zvladnout vsechno.
    Idealni by asi bylo, kdyby tu teda byly krome techto dvou jeste dalsi firmy, ale vstup na trh x86 je tak komplikovany, ze tezko bude nekdo dalsi, kdyz navic paralelne jede trh s procesory na bazi ARM, kde je vstup jednodusi.