Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Finanční výsledky Intelu za Q1: místo propadu má druhé Vánoce, tržby 19,8 miliardy $. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 25. 4. 2020 21:42

    Radek Holeček

    tombomino:
    Obchodní sílu vám neberu. Problém je, že vy si pod pojmem obchodní síla představujete uplácení odběratelů, ale ono je to přesně o těch nákladech. Když vyrobím milion čipů, jsou náklady někde jinde, než když jich vyrobím 10 milionů. To je ta obchodní síla. Případně ještě to, že když já vyrobím 10 milionů, vy 1 milion a odběratel chce dodat 2 miliony, tak si je vezme ode mě, jednoduše proto, že vy mu je nejste schopen dodat. O tomhle by vám mohlo vyprávět spousta českých výrobců, kteří se nedokáží uchytit v supermarketech se svým zbožím ne proto, že by nebyli levní, ale proto, že nejsou schopni dodávat takový objem.
    Anebo obráceně, z pohledu zákazníka, když jdu do krámu, tak jdu do jednoho, přestože vím, že jedno konkrétní zboží bych v druhém koupil levněji. Jenže bych tam nenakoupil tři jiné věci, které nevedou.
    Ale tohle všechno, co jsem vám vyjmenoval, není chyba Intelu. Ten s tím nemůže dělat nic jiného, než že tomu AMDčku nejde po krku cenově.