Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Finanční výsledky Intelu za Q1: místo propadu má druhé Vánoce, tržby 19,8 miliardy $. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 26. 4. 2020 10:06

    tombomino

    "Problém je, že vy si pod pojmem obchodní síla představujete uplácení odběratelů, ale ono je to přesně o těch nákladech."
    .. to jste docela vedle a to je pouze Vas vyklad.
    Je to naopak, i ten Vami uvedeny priklad s temi objemy zapada do toho co chapu pod pojmem "obchodni" sila. S tim to, jako argumentem nemam zadny problem.
    Na druhou stranu urcita forma "uplaceni" je zcela bezna. Ja tomu "uplaceni" ale nerikam. Je to obchodni taktika. To by jste mohl znat. Vymyslim si priklad..kdyz treba nekdo odbira od Intelu jak notebookove CPU, tak napr. chipsety, sitovky, atd. Intel jej muze stimulovat tim, ze mu k urcitemu objemu treba odebranych CPU, doda "gratis" (nerikam ze uplne zadarmo, treba chipsety, nebo prihodi navic sitovky, atd, Tech forem jak to kombinovat je spousta. U Intelu se to v tech mnozstvich ztrati, u AMD tezko. Dalsi vec je, ze tim, jak jsou/byli OEM na Intel zvykly, tak proc by si komplikovali zivot s AMD, kdyz vse co jim Intel doda, stejne prodaji a k tomu riskovat, ze jim treba Intel pri vetsim odberu od AMD "nahodou" zvedne cenu. Tech moznosti jak "stimulovat" OEM je cela rada a Intel na to ma paky, AMD muze jit cestou akorat podstatne lepsich produktu. Nastesti pro AMD, Intel nestiha pokryvat ani 100% dodavky, takze to jsou zaroven i pootevrene dvere pro AMD.
    Jinak co se tyce cenove valky, s tim s Vami taky souhlasim. Neni treba mne zase tolik podcenovat :)) Je stesti AMD, ze Intel minimalne v retailu do ni nesel. CO se deje v OEM, si muzeme ale jen domyslet.