Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Finanční výsledky Intelu za Q1: místo propadu má druhé Vánoce, tržby 19,8 miliardy $. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 26. 4. 2020 16:32

    tynyt

    Radek Holeček: teď jsem se velmi dobře pobavil. Design chipletů má přesně opačný výsledek, než tady sugeruješ. Právě to, že AMD vyrábí defacto jen dva čipy (jeden čistý CPU a jeden APU) má nedozírné, a podotýkám že veskrze pozitivní, ekonomické dopady (a nikoli naopak). V první řadě, AMD stačí na celé portfolio procesorů jen dvě sady masek (což má jasný dopad na velikost fixních nákladů) a v řadě druhé může AMD produkovat v podstatě na linkách TSMC (mimochodem jediný použitelný dodavatel 7nm, tudíž úzké hrdlo ve zkapacitňování výroby) stále tytéž wafery, bez nutnosti předělávat linku - prostě to sekaj jako Baťa cvičky. Jistě víš, že výroba není nikdy stoprocentní, takže příležitostí, jak "vyrobit" 6c nebo 4c modely je poměrně dost (nicméně o 4c se dílem dělí APU, dílem staré modely na 14/12nm). A protože se jedná jen o čiplety, tak jejich plocha je poměrně malá a úspora předělávkou na nativně 4c by ekonomicky vyšla prostě blbě - nehledě na to, že by se tím AMD dostala do stejně svízelné situace jako Intel, který s těmi svými monolity neví, kam dřív skočit.

    Můžeš si nastudovat takové kapacity jako Henry Ford a nebo právě ten Baťa.