Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel hlásí výsledky za Q3 2021: 19,2 miliardy $, překonání prognózy nevyšlo. Znak problémů?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 23. 10. 2021 7:27

    Radek Holeček

    Posuzovat jeden den u akcií, je úplně zbytečné. Pokud chcete být akcionář (což u vás nepředpokládám), tak neřešíte to, jak jsou na tom akcie dneska, ale jak se jejich cena mění v delším časovém horizontu.
    Vloni po vyhlášení výsledků za 3Q klesla cena na 44,28 a já akcie Intelu přikupoval. Včera po poklesu skoro o 12 %, skončily akcie na 49,46 (a já přikupoval mimochodem zase). No a když se jako akcionář podívám na ten rok, tak mi cena vyrostla o 5,18 dolaru + jsem inkasoval asi 1,15 dolarů na dividendách (čistého). Tedy za rok jsem asi 6,33 dolarů v plusu, což dělá zhodnocení asi 14 %. Mimochodem, těch 6,33 dolarů celkem koresponduje s tím, co Intel za ty poslední 4 čtvrtletí vydělal (5,90 dolaru).
    Samozřejmě můžete namítnout, že jiné akcie rostly více. A máte pravdu. Moje nejlepší akcie za tu dobu udělala +243 %. Nejhorší skončila jedno procento v mínusu. Průměrné zhodnocení +33 %. Tedy i z tohoto pohledu je Intel podprůměrný. Jenže on, na rozdíl od těch některých jiných akcií je v zisku. A když nastane pokles akciového trhu, bude to on, kdo z mých akcií bude klesat nejméně, a naopak nejvíce dolů poletí ty, co při růstu nejvíce rostou.