Hlavní navigace

Názor k článku Intel hlásí výsledky za Q3 2021: 19,2 miliardy $, překonání prognózy nevyšlo. Znak problémů? od Smazaný profil - Radek Holeček 25.10.2021 at 17:49Ano u financí jde...

  • 25. 10. 2021 19:35

    Smazaný profil

    Radek Holeček 25.10.2021 at 17:49

    Ano u financí jde zisk. Za co nejméně vyrobit cosi a to cosi prodat co nejvýhodněji.

    Tohle technické zaostávání je ale pro Intel cesta do pekla. V tom roce 2016 zdánlivě měl sice Intel nejlepší produkty. byly tady dva problémy. Jednak problém byl v tom, že jeho produkty byly vybičovány fíčuirami které se později ukázalo jsou zabugované až běda. Také ostudně zanedbali vývoj designu a zaspali ve vývoji architektury a výroby chipů. To je přesně to o čen hovoří CEO Intelu když říká, že stávající situaci Intelu mohou jeho předchůdci. Není to jeho alibi ale bohužel realita.

    Intel jako ohromný moloch má nyní štěstí, že bez jeho zaostalé výroby svět neobejde ani bez jeho kulhajících procesorů a že jeho konkurence si z rukávu nevyklepe nové kapacity. Proto se Vám i nyní vyplatí kupovat akcie Intelu. Je ale otázkou jestli jak nám AMD slibuje budou schopni v roce 2022 něco změnit či až v roce 2023 jek říká Intel.

    Jestli se to Intelu nepodaří zkonsolidovat se a tak to co nyní označujete jako "je Intel z hlediska finančního veden naprosto excelentně." se může ukázat jenom jako vymačkání peněz ze společnosti.