Hlavní navigace

Názor k článku I finanční výsledky AMD jsou rekordní. Intel už v roce 2022 možná bude jenom třikrát větší od Gildor - Podívejte se na notebooky, kde už má AMD...

  • 2. 2. 2022 22:15

    Gildor

    Podívejte se na notebooky, kde už má AMD solidní podíl, v hotových PC sestavách také a podívejte se na PS5 a XboxX, které jsou stále vyprodanější než grafiky (ale na rozdíl od nich se dají předobjednat za OK cenu, jen si počkáte).

    Takže já bych řekl, že právě pro tu "masu zákazníků" má AMD co nabídnout. To, že aktuálně nemá ideální procesory pro specifickou skupinu PC nadšenců, kteří ale zároveň chtějí stavět spíše "budget-friendly" než hi-end sestavy, to ho do tržeb z roku 2017 opravdu neuvrhne.
    A navíc je jasné, že nebýt nedostatek kapacit, tak 5500/5600 modely normálně jsou, ale při nedostatku samozřejmě vyškrtli segment s nejmenší marží.

    A když kouknu na obchody, tak za rovných 7000Kč je aktuálně 5600X skladem všude....nevím, ale do nějaké mid-range sestavy mi to přijde naprosto adekvátní a stavět teď herní PC, kde mě pálí dvoutisícový rozdíl u ceny CPU je vzhledem k cenám grafik (kde si musíte připlatit mnohem více) stejně nesmysl.