Hlavní navigace

Finská Nokia se vrátí. Smartphony však nedorazí dřív než v roce 2017

18. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Překvapilo vás, že finská Nokia představila vlastní tablet? V souvislosti s tímto kouskem by bylo dobré zmínit, jak to vlastně je s používáním značky. Microsoft říkal, že ji na svých telefonech může používat teoreticky deset let od akvizice mobilní divize Nokie. Týká se to aspoň „hloupých“ mobilů. Poslední Lumie, které nesou písmena Nokia, uvedl v září.)

Smartphony s logem Nokie se vrátí
Smartphony s logem Nokie se vrátí

Čerstvě odhalená lowendová Lumia 535 už má vzadu napsáno Microsoft. Redmondští očividně nehodlají zbytečně protahovat výrobu Nokií a chtějí se od zavedené značky co nejdříve odpoutat. Během Nokia Capital Markets Day 2014 ředitel finské firmy vysvětlil, jak to vidí do budoucna. Potvrdil, že se značka Nokia vrátí do segmentu výrobků pro spotřebitele.

 

A to i na telefony. Jak naznačilo uvedení tabletu, firma nutně nechce sama něco vyrábět. Spíše bude značku licencovat. Nokia se bude moct vrátit také do sektoru se smartphony. K tomu nicméně nedojde než v roce 2017, protože do konce roku 2016 ještě Finové nebudou mít příslušná práva.

Třetí strana nebude mít nad telefonem značky Nokia plnou kontrolu. Finové dohlédnou na pár aspektů, které bude přístroj muset splňovat. Jedním z nich budou software a design. O zbytek se postará samotný výrobce smartphonu, což by mělo pomoci ušetřit náklady. Jak severská firma předvedla, pod značkou Nokia mohou už dnes vycházet jiná zařízení (tablety).

KL24

Na čem chce Nokia vydělávat?
Na čem chce Nokia vydělávat?

via NPU

Byl pro vás článek přínosný?