Hlavní navigace

Fio banka by již brzy měla nabídnout mobilní platby Google Pay

16. 7. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mobilní NFC platby Google Pay (dříve Android Pay) v Česku momentálně nabízí čtyři banky: KB, mBank, Moneta a J&T. Před měsícem přidala podporu i první nebankovní instituce Edenred, která vydává karty pro čerpání zaměstnaneckých benefitů. Máme také potvrzené, že klienti Sberbank, Equa bank a Fio banka budou moci Google Pay využívat ještě letos.

A právě Fio se tomu již přiblížilo. Firma zveřejnila nové obchodní podmínky pro vydání a používání platebních karet, které již zmiňují budoucí možnost placení přes mobilní aplikace Google Pay, Apple Pay a dalších. K tomu má už i zvláštní obchodní podmínky pro Google Pay, které klienti musí odsouhlasit, než budou moci službu využívat.

TIP: Přehled českých bank, které nabízejí platby mobilem a které to chystají

V dokumentu stojí, že podmínky nabývají účinnosti již dnes, 16. července 2018, týká se to ale pouze ode dneška uzavřených smluv. U starších smluv to bude až 17. září 2018 nebo dříve, podle toho, kdy Fio službu spustí a kdy klienti podmínky odsouhlasí. Přesné datum spuštění tak ještě neznáme, ale teoreticky by to mělo být někdy během tohoto dvouměsíčního intervalu.

KL24

Magazín Živé.sk minulý týden uvedl, že konkurenční Apple Pay do Česka a na Slovensko také zamíří již brzy. Odkazuje se na vyjádření jedné nejmenované banky. I u Applu by mohly být reálný termín někdy okolo září nebo října. Firma se při představování nových iPhonů často chlubí výsledky Pay a hlásí, kde všude je služba nově dostupná.

Byl pro vás článek přínosný?