Hlavní navigace

Fire Phone je propadák. Amazon jej teď rozdává k tarifům skoro zadarmo

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chitika před měsícem odhadovala, že Amazon prodal jen nižší desítky tisíc kusů svého prvního smartphonu Fire Phone. Firma sice prodeje nechtěla komentovat, ale její aktuální krok hovoří o tom, že novinka úspěšná není. Došlo totiž k velkému zlevnění. Nejdříve stála 32GB verze Fire Phonu 199 dolarů s dvouletým úvazkem, odteď je jen za 99 centů. Zajímavé je, že roční předplatné služby Prime za 99 dolarů v ceně nadále zůstává.

Amazon Fire Phone
Amazon Fire Phone

Za špatnými výsledky jsou podle mě tři důvody. Telefon stál zbytečně moc na to, kolik toho nabízel. Hardware je postaven na loni špičkových a dnes už ne tak ohromujících komponentách. Hlavním tahákem je čtveřice snímačů, které mají na displeji simulovat 3D zobrazení (sledují pohyb očí a podle toho přepočítávají obraz). To je zbytná funkce. Druhou novinkou je univerzální vyhledávač čehokoliv, což ale v praxi vede hlavně k nakupování věcí, a to je důležité spíš pro Amazon než pro zákazníka, viz náš článek.

 

Vaz telefonu ale zlomila také omezená dostupnost. Fire Phone nabízí pouze jediný operátor, a to americký AT&T. Smartphone navíc dosud zcela ignoroval Evropu. To se ale změní, Amazon už na své britské a německé stránce píše, že Fire Phone je na cestě. V Británii jej s úvazkem nabídne exkluzivně O2 (zadarmo), V Německu má exkluzivitu Deutsche Telekom (za 1 euro).

Zdroj: Amazon

Byl pro vás článek přínosný?