Hlavní navigace

Firefox 56 zpřehlednil nastavení. Na mobilech končí s Flashem a Androidem 4.0

29. 9. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Ticho před bouří, snad až na dvě důležité změny týkající se zařízení s Androidem.

Mozilla vydala šestapadesátou řadu Firefoxu. Jak již bylo řečeno, toto vydání je poslední před zavedením velkých změn. V listopadu nás čeká nový vzhled, novinky pod kapotou a odstřižení starých doplňků a motivů vzhledu. Ale nepředbíhejme. Co získáte dnes s Firefoxem 56? V této verzi je poprvé oficiálně dostupný nástroj na fotografování webů. Ve skutečnosti ho však Mozilla začala postupně distribuovat během životnosti vydání minulého, takže jste se s ním patrně již setkali. Pořídíte s ním snímek buď části, nebo také celé webové stránky. Sdílet své snímky můžete i prostřednictvím cloudové služby, jež umožňuje nastavit omezení životnosti odkazu. Službu provozuje sama Mozilla.

CS24

Firefox 56 pro Android ukončuje podporu Flash Playeru a Androidu 4.0.

Ohnivá liška podporuje automatické vyplňování formulářů pro adresy, bohužel zatím jen v anglické jazykové mutaci. Sice se jedná o maličkost, přesto potěší – podobně jako některé jiné prohlížeče již nezačne Firefox přehrávat multimédia na pozadí, ale až když se do příslušného panelu přepnete. Došlo k pár úpravám nastavení aplikace. Jednak v něm lze hledat psaním, jednak došlo k reorganizaci pro lepší přehlednost (a přepsání popisků některých předvoleb).

V nastavení aplikace lze hledat, i bez hledání se v něm teď snáze zorientujete V nastavení aplikace lze hledat, i bez hledání se v něm teď snáze zorientujete

Mozilla dále uvádí, že zlepšila funkci pro synchronizaci otevřených stránek s tím, že je též snáze objevitelná těmi, kdo nevlastní účet u Mozilly. Firefox dále podporuje hardwarovou akceleraci při použití AES-GCM a získal protokol Safe Browsing ve čtvrté verzi. Aktualizace aplikace byly zredukován o zhruba o 20 %. Prohlížeč si stáhnete z www.mozilla.org/firefox.