Hlavní navigace

Mozilla opravila Firefox, který v April 2018 Update někdy chyboval ve zpracování skriptů

3. 5. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jako obvykle při nástupu nové hlavní verze operačního systému řešíme, že určité aplikace mohou vykazovat chybové chování. Ne, že by ve Windows 10 April 2018 Update došlo k převratným změnám, ale tentokrát změny v kódu měly mírný vliv na prohlížeč od Mozilly. Ta proto v pondělí vydala Firefox 59.0.3, resp. Firefox 52.7.4 ERS, které řeší jednu specifickou chybu.

Prohlížeč narazil na chybu při zpracování určitého skriptu, který je obsažen na některých webech. V April 2018 Updatu začalo v některých případech docházet k chybám při parsování regulárních výrazů. Jeden z lidí od Mozilly uvedl, že ve skutečnosti byla chyba na straně Firefoxu, který skripty léta zpracovával chybně, jen mu to donedávna procházelo.

KL24

Kdyby Mozilla chybu ve Firefoxu neopravila, mohla by ovlivnit každodenní prohlížení u řady uživatelů a uživatelek. Pravděpodobně nelze vyčíslit, o jak velkou část uživatelské záklony by šlo – bude ovšem trvat měsíce, než se nová verze Desítek výrazně rozšíří. Přesto Mozilla se rozhodla, že chybu opraví hned a opraví ji také ve Firefoxu ESR, kde s většími změnami kódu obvykle čeká až na další hlavní vydání.

Firefox 59.0.3 je kompatibilní s posledním vydáním Windows 10 Firefox 59.0.3 je kompatibilní s posledním vydáním Windows 10

Firefox kompatibilní s April 2018 Updatem si můžete stáhnout z webu www.mozilla.org/firefox, pokud se vám ještě nezaktualizoval automaticky. Připomínám, že v příštím týdnu už vyjde další řada prohlížeče.

Byl pro vás článek přínosný?