Hlavní navigace

Firefox 9 dostane Rychlý přístup

26. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Opera v roce 2007 ukázala, jak lze účelně využít prázdný prostor, který vzniká v nově otevřeném panelu (či kartě, záložce, tabu nebo listu – není vám z různých pojmenování stejného prvku už také špatně?). Malá náhledová okénka vás pohodlně přenesou na váš oblíbený web. Původně čistě manuální systém osvojili jiné prohlížeče a někdy ho naopak plně zautomatizovali. Rovněž Internet Explorer 9 přivedl funkci k životu, jediný Firefox v tomto zaspal.

Již poněkolikáté se v minulosti stalo to, co se Mozille stává velmi často. Plány existovaly, ovšem k jejich realizaci z různých důvodů nedošlo. Dnes má Firefox v novém panelu pouze velké vyhledávací pole. Většina uživatelů by se ale nezlobila, kdyby vývojáři naprosto jednoduše okopírovali jeden z funkčních systémů od konkurence. Vyhledávání lze ostatně skloubit i se seznamem oblíbených webů.

Světe div se, ohnivá liška svou variaci na Rychlý přístup nakonec dostane. Jenže až v deváté verzi, kterou spatříme nejdříve na konci letošního roku. Devět až šestnáct náhledů s vašimi oblíbenými stránkami půjde přesunovat a zaměňovat. Obrázek níže nereprezentuje současný a zamýšlený stav Firefoxu, jde pouze o starší návrh.

Zdroj: FavBrowser.com a Mozilla Wiki