Hlavní navigace

Firefox chce být první ve výběru prohlížečů

17. 10. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Opera se svou stížností na Microsoft u Evropské komise rozpůlila nejen řady svých příznivců na dva tábory. Zvláště když byl Microsoft nakonec okolnostmi nucen do evropské verze Windows 7 zabudovat obrazovku pro výběr internetového prohlížeče (v níž jsou však zastoupeny jen nejpopulárnější aplikace).

Ačkoli Evropská unie nedávno vyjádřila svoji spokojenost s konečným řešením této obrazovky a dala Microsoftu zelenou k započetí testování a následně samotné distribuce, Mozilla se svým Firefoxem si získává podobný rozporuplný status jako Opera.

Asi před dvěma měsíci si stěžovala, že obrazovka s výběrem není dost, aby zvýšila konkurenceschopnost ostatních. Nyní vyrukovala ještě s podivnějším „nedostatkem“: Firefox totiž není v seznamu uveden jako první a vyžaduje změnu řazení, dokud je ještě čas, neboť po 9. listopadu už nebudou prováděny žádné změny.

Mozilla chce z prvního místa vytlačit Safari od Apple, který se sem dostal díky abecednímu řazení dle názvu firmy. Apple se prý o Safari pod platformou Windows vůbec nestará, a uživatelé jej příliš neznají, a proto vyberou opět Internet Explorer, jež je před Firefoxem.

MMF24

Podle Mozilly by prohlížeče měly být v tomto pořadí: Firefox, Chrome, Opera, Safari a Internet Explorer. Další alternativou by mohlo být náhodné rozmístění prohlížečů při každém zobrazení. Jak byste situaci vyřešili vy? Nebo se jedná jen o hloupé snahy Mozilly o zviditelnění?

Zdroj: Neowin

Byl pro vás článek přínosný?