Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Firefox zrušil vývoj své ochrany proti sledování, bude vládní?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 21. 12. 2010 14:16

    randomuser (neregistrovaný)

    Před 9 lety byla XP určitě neporovnatelně lepší volbou, než 98(SE, ME) a přinesla i pro běžné uživatele v domácnostech stabilitu firemních NT a 2000. I tehdy se jim zpočátku vytýkala přílišná hardwarová "náročnost" (dnes úsměvná, tenkrát ale byly ceny HW podstatně odlišnější od dnešních) a zbytečně rozmařilé UI ("barvičky"). UI se dalo přepnout na W2k look, ceny HW postupně klesaly, nedostatky XP opravil SP2 a tak tenhle systém dodnes spoustě nenáročných běžných uživatelů docela postačuje, ačkoliv Microsoft mezitím uvedla další dvě novinky.
    Je neoddiskutovatelné, že XP pomalu míří do historie, proto mne udivuje, proč se pořád píše, jak jejich podíl postupně klesá a ukrajují si z něj zatím nejnovější "Sedmičky". Je přece jasné, že tisíce nově prodávaných počítačů už nelze koupit s jiným MS systémem a pokud kupec nezvolí vlastní náhradu z řad free OS, přidá další čárku právě na konto W7. Pokud by MS ukončil prodej XP už dříve a na trhu byla pouze Vista, ze stejných důvodů by postupně překonala tržní podíl XP i ona - a nikoliv proto, že by byla (o tolik) lepší.