Hlavní navigace

Firelux zvýší barevnou teplotu zobrazení webů ve Firefoxu, aby se vám lépe spalo

24. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Znáte Flux? To je ten nástroj, jenž upravuje teplotu barev. Při prvním setkání působí takové zobrazení opravdu nezvykle, celá obrazovka je (ve večerních hodinách) laděna silně dočervena. Má to svůj důvod: nástroj odstraňuje modré světlo, které podle některých studií podporuje uvolňování serotoninu, potažmo blokuje uvolňování melaninu, jenž v nás navozuje pocit únavy.

Firelux

Modré světlo na nás tedy působí tak, že se nám hůř usíná a celkově trpíme sníženou kvalitou spánku. Flux tedy aspoň teoreticky pomáhá odstraňovat neblahé dopady, které na nás mají mj. obrazovky. Zájemci si o řešení situace mohou nově vyzkoušet také Firelux, doplněk určený pro Firefox, jenž se chová stejně jako Flux. I když mám pocit, že pokud máte o podobné řešení zájem, budete ho až na výjimky chtít patrně aplikovat globálně, takže bude Flux patrně nakonec stejně lepší řešení.

Právě pro ony výjimky je tu však Firelux. Umožní vám vybrat si barevný filtr, volíte i intenzitu překrytí. Dále doplňku můžete přikázat, aby filtr aplikoval automaticky. Použití je maximálně jednoduché. Filtr ovlivňuje pouze web, nikoli prostředí prohlížeče.

via gHacks Tech News

Byl pro vás článek přínosný?