Hlavní navigace

Flash 10.2 je tady, je i v novém Chrome 9

10. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Multimediálnímu obsahu na internetu stále dominuje technologie Flash, která nyní vyšla ve verzi 10.2 s několika zajímavými novinkami, které jsou známé již od betaverze, o které jsme psali v prosinci minulého roku, ve finální verzi jsou samozřejmě odladěné a dotáhnuté do konce.

Nejdůležitější novinkou je technologie Stage Video pro hardwarovou akceleraci přehrávání videí, díky které na běžných počítačích zabere přehrávání 1080p HD videa 1-15 % výkonu procesoru, alespoň dle tvrzení Adobe, což by mělo umožnit přehrávat tento vysoce kvalitní obsah i na netboocích. Nutná je však podpora i od poskytovatele obsahu. Servery jako YouTube, Video a podobně již technologii začínají implementovat ve svých přehrávačích.

Mezi další novinky patří podpora vícero monitorů: při spuštění videa přes celou obrazovku můžete pracovat na druhém monitoru, aniž byl celoobrazovkový režim ukončen. Byla přidána podpora pro vytváření vlastních systémových kurzorů, vylepšeno referování na úrovni subpixelů pro lepší čitelnost textu, byla přidána podpora hardwarové akcelerace v IE9 a samozřejmě opravena řada bezpečnostních a dalších chyb.

KL24

Flash Player 10.2 stáhnete zde, používáte-li prohlížeč Chrome, stáhněte si jeho nejnovější verzi 9.0.597.94, která nový Flash Player 10.2 integruje, spolu s vlastními opravami.

Zdroj: Adobe

Byl pro vás článek přínosný?