Hlavní navigace

Flash disk se dvěma konci – USB pro PC, microUSB pro chytrý mobil

16. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Force Media představila svůj nejnovější produkt – JF-UFDP4S – jedná se o flash disk standardní velikosti. Přesto se však od miliónu konkurentů něčím liší.

Při prvním pohledu na zařízení si okamžitě všimnete, že na obou koncích má krytky konektorů. Flash disk totiž opravdu dva konektory má. Pod větší krytkou se nachází tradiční USB konektor (splňuje specifikace USB 2.0 a data tedy umožňuje přenášet maximálně 480 Mb/s), se kterým jej připojíte ke každému počítači.

 

Menší krytka pak skrývá tu zajímavější část – micro USB konektor. Díky tomuto rozhraní můžete flash disk připojit přímo k chytrému mobilu či tabletu. Jedinou podmínkou je schopnost konkrétního zařízení připojit pomocí USB OTG (také někdy označené jako USB On-The-Go). Zařízení běžící na Androidu by neměla mít sebemenší problém.

CS24

Force Media JF-UFDP4S Force Media JF-UFDP4S

Pokud vás zařízení zaujalo, jistě budete chtít znát i ostatní parametry – tento model poskytuje 4 GB úložného prostoru, s rozměry 18 × 73,1 × 9,2 mm a hmotností 39 g vám určitě díru do kapsy neudělá. Výrobce stanovil cenu na 24 dolarů, tedy přibližně 500 Kč. Otázkou zůstává, kdy se tento zajímavý flash disk dostane do Evropy, potažmo do našich e-shopů.

Zdroj: TechPowerUp