Hlavní navigace

Flickr nyní nabízí 1 TB místa pro vaše fotografie bez omezení jejich velikosti!

20. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Yahoo před chvílí zakončilo tiskovou konferenci, která se konala v New Yorku. Jeho šéfka Marissa Mayer mluvila nejen o chystané koupi služby Tumblr za 1,1 miliardy dolarů, ale objevila se i jedna velmi příjemná novinka pro běžné fotografy.

Webové úložiště fotografií Flickr nyní nabízí 1 TB místa pro každého.

Nejste omezeni počtem fotografií ani jejich rozlišením a na úvodní stránce dokonce Flickr ukazuje, kolik fotografií v jakém rozlišení se vám do vašeho cloudu vejde – v případě 7 Mpx fotek je to půl milionu snímků!

Marissa Mayer, Yahoo CEO (foto: engadget)

Nejste přitom omezeni rozlišením jako v případě Googlu. Ten nabízí aktuálně 15 GB místa sdíleného mezi Gmail a dokumenty, přičemž fotografie pod 2 Mpx se do limitu nezapočítávají.

Takto velké snímky můžete nahrávat z jakéhokoliv zařízení, vzhledem k objemu dat je to reálné však spíše z počítače. Kde byste v mobilu vzali tak obrovské fotografie, že. Na první stránce Flickr přeci jen uvádí jako nejvyšší velikost 16 Mpx, ale pokud tak velkou fotku někdo máte, není nic snadnějšího, než zkusit nahrát ještě větší.

Jeden terabajt je tedy zdarma. Pokud si zaplatíte 50 $ ročně, získáte úložiště bez reklam a za 500 $ ročně dostanete 2 TB. Myslím ale, že 1 TB musí stačit všem (což je hrozně nebezpečná historií mnohokrát vyvrácená premisa).

Yahoo zveřejnilo údaj, že na Flickru je momentálně uloženo 8 miliard fotografií. Opět se potvrzuje. že Flickr je momentálně asi nejlepší cloudové úložiště fotografií, chybí mu však tak dobré propojení s ostatními službami ekosystému, které umí zase lépe Google. Nyní však neexistuje důvod své fotografie zmenšovat – Flickr slouží jako jejich záloha, úložiště i místo pro sdílení. Nevím jak vy, ale já jdu uploadovat.

 

KL24

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.