Hlavní navigace

Názor k článku Flickr utahuje opasky. Bezplatné úložiště omezí na 1000 fotek od šarik - Jenže jinam se nedá jít donekonečna. Jednou bude...

  • 2. 11. 2018 19:14

    šarik (neregistrovaný)

    Jenže jinam se nedá jít donekonečna. Jednou bude přesunů moc i pro ty "zadarmo" a dál to neutáhnou.
    První mé zadarmo bylo Ubuntuone s tehdy úžasnou velikostí 2 GB. Až se počet uživatelů Ubuntu rozšířil dostatečně, tak mi došlo oznámení, že se zadarmo je šlus a mám si zbalit saky paky a nazdar bazar. A takto to pozvolna dopadne všude.
    Další příklad je Mega. Kdo by zadarmo nebral 50 GB? Takhle jsem si večer potřeboval stáhnout zálohu záložních záloh jako jednou za čas v předchozích letech. A najednou po 15GB šlus a buď zaplať nebo čekej 4 hodiny.... Jo!
    Mno jo, no....počet uživatelů přesáhl určitou mez a bylo po zadarmo.
    Takže je cesta zpět, chtěj nechtěj, a to proto, že tento model "zadarmo" je udržitelný jen do určitého množství uživatelů, datového objemu, konektivity, kterou jednoduše od určité meze nelze rentabilně ufinancovat.
    Podle mě budou následovat mejly.
    Abych pravdu řekl, tak dlouho čekám, kdy Gůgl strouhne 15 GB zdarma pro jeho služby. Taktéž mi vrtá hlavou neomezený majl u GMX. To také nemůže mít dlouhého trvání.
    Co jsem měl placené mejly (+/- 1€/měsíc) tak tam byla schránka 1-2GB a něco málo úložiště. Takže za tu cenu, když tam není reklama, elektrika je z vody nebo větru za levno, tak pro malé společnosti je toto model k ufinancování, když nemají jiné příjmy.
    A dříve či později i velké korporáty poskytující freemajly je nebudou ochotny financovat za svých zisků.