Hlavní navigace

Více života ve Formulářích Google. Vyberete si písmo, do záhlaví nahrajete obrázek

21. 6. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když potřebujete posbírat data pro výzkum, průzkum, anketu apod., Formuláře Google představují dobrou volbu. Jsou zdarma, rychlé a docela hezké. Data svou sbírána do tabulky, všechno se odehrává v prohlížeči, jak je u Googlu zvykem. Google do nástroje po delší době přidává pár dalších možností, jak upravit vzhled formuláře k vyplnění.

Prý se jednalo o nejžádanější typ zpětné vazby. Dosud jste si ostatně mohli jen vybrat barevné schéma. Teď Formuláře nabízí jemnější úpravy – kromě barvy v záhlaví samotně volíte barvu na pozadí stránky. Kromě toho je navíc umožněno zvolit si písmo. Pokud vám dvoubarevná stránka připadá nudná, záhlaví případně ozdobíte obrázkem.

Novou verzi Formulářů Google poznáte právě tak, že po klepnutí na ikonu s nabídnou motivů vzhledu se už neobjeví malá nabídka, ale postranní panel s rozšířenými možnostmi. Nové možnosti budou dostupné ve všech účtech za pár týdnů.

Nové možnosti nastavení vzhledu v Google Forms (foto: Google) Nové možnosti nastavení vzhledu v Google Forms (foto: Google)