Hlavní navigace

Fotky, parametry a cena Huawei Ascend P6, telefonu tenkého jen 6,18 mm

11. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přibližně v horizontu několika týdnů by měl prý čínský výrobce Huawei vydat svůj nový telefon z řady Ascend. Ascend P6 na sebe upoutá pozornost zejména tloušťkou sraženou na absolutní minimum. Pohleďte sami: pokud byste přístroj přeměřili šuplerou, měli byste dojít k hodnotě 6,18 mm.

Specifikace přístroje jsou následující:

  • SoC HiSilicon K3V2 (známý z několika starších modelů Huawei) – 4× ARM Cortex-A9 na 1,5 GHz, grafické jádro Vivante GC4000
  • 2 GB operační paměti
  • 4,7" displej s rozlišením 1280 × 720 px
  • 8 GB interní paměti bez možnosti rozšíření
  • Zadní fotoaparát s rozlišením 5 Mpx
  • Operační systém Android 4.2.2 (Jelly Bean) s nadstavbou Emotion UI 1.6

 

Ke slabinám Ascendu P6 patří omezená velikost paměti a fotoaparát. Od ultratenkého přístroje ale nelze v tomto ohledu čekat zázraky. Též jsme zvědaví, jak velký akumulátor se do přístroje vešel a jestli schopnost krájet telefonem pečivo nebude vykoupena podprůměrnou výdrží.

KL24

A nakonec informace o ceně. Jakýsi čínský obchod nabízí Ascend P6 za 2498 jüanů, což je čistým přepočtem dle stávajícího kurzu 7861 Kč. „Leták“ vypadá, že je určen koncovým spotřebitelům, v tom případě by cena zahrnovala i daň z přidané hodnoty, která má Číně výši 17 %. V České republice bude telefon nejspíš o pár stovek dražší už kvůli nákladům na dopravu do Evropy. Cenovka 7999 Kč by mu ale slušela, nemyslíte?

Zdroj: VR-Zone

Byl pro vás článek přínosný?