Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Foto: GeForce RTX 4070 má verzi Founders Edition přímo od Nvidie. Může to přinést lepší ceny. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 11. 4. 2023 22:32

    Jan Olšan

    Ty marže tam asi opravdu nejsou velké (ve srovnání s maržema Nvidie na GPU), ale ty firmy většinou mají větší linii komponent, takže to můžou brát tak, že v tom trhu chtějí být proto, že to posiluje jejich další byznys. A pustit ten trh bez náhrady jako Evga není asi pro většinu atraktivní, protože najít rychle příležitost, kam ty výrobní a další kapacity přeorientovat, asi není tak snadné.

    Pro většinu výrobců je výroba těch karet asi taková poměrně snadná příležitost jak využít kalapcity, které beztak musí mít (nákup, testování komponent, stavbu PCB, distribuci po světě, sales, marketing a servis), takže tímhle si o něco zvětší rozsah a zlepší si economies of scale. A taky asi když staví víc druhů komponent, tak je byznys odolnější proti výkyvům v poptávce v jednom z nich.