Hlavní navigace

Fotoaparát u Google Nexus 4 vykazuje stejné problémy jaké má iPhone 5

18. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není to tak dávno, kdy jsme se rozčilovali nad chybou u fotografií iPhone 5. Apple se k celé situaci nepostavil zrovna nejlépe a z chyby víceméně viní uživatele. Nyní to ale vypadá, že nejenom iPhone 5 má máslo na hlavě. Úplně stejnou chybu totiž vykazuje i fotoaparát u nejnovějšího Google Nexus 4.

Google Nexus 4

Opět tu tedy máme fotografie, které v některých případech trpí růžovým nádechem. Problém se vyskytuje především v situacích, kdy se snažíte pořídit snímek v protisvětle. Řešení problému je prozatím pouze na straně uživatele, musí si zkrátka dávat pozor při focení a snímek nejlépe hned zkontrolovat, jestli je v pořádku. Nebo dobře znát svůj mobil a focení v kritických podmínkách se prostě vyhnout.

Google Nexus 4 pořizuje fotky do růžova

Focení v protisvětle je na kvalitu snímačů celkem náročné a pořídit v této situaci dobrou fotku je pro řadu mobilů zatím hodně obtížné. Uvidíme, jak se s tím dokážou výrobci vypořádat. V některých přístrojích existuje fotografický režim protisvětlo, to ale určitě není dokonalé řešení. Většina uživatelů chce totiž okamžitě fotit, bez nějakých úprav nastavení. Kvalita fotoaparátu je u mobilů hodně důležitá vlastnost a v době, kdy spousta fotek končí na sociálních sítích, nikdo určitě nebude chtít, aby právě jeho fotky byly do růžova. Podobnou negativní reklamu si každý rád odpustí.

Doufejme, že si Apple nenechal tuto chybu svých fotografií patentovat a Google kvůli jejímu „porušení“ nezažaluje.

CS24

Zdroj: Redmondpie

 

Autor článku