Hlavní navigace

Fotoeditor Snapseed pro Android je na cestě. Bude spojen i s Google+

5. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V polovině září Google oznámil akvizici společnosti Nik Software, která se zabývá tvorbou profi nástrojů pro fotografy a také vydala pokročilý editor Snapseed. Loni se stal mobilní aplikací roku pro iPad, k dispozici je však také verze pro iPhony a iPody Touch, Windows a OS X. Chystá se i varianta pro Android, ale na webu u ní stále visí hláška coming soon.

 

Kdy nastane ono brzy? Google vývoj určitě o něco uspíšil. Viceprezident společnosti Vic Gundotra se včera pochlubil fotografií z paluby letadla, která byla pomocí Snapseedu pořízena a sdílena na Google+ (viz záznam vedle data uložení na screenshotu). To je rovněž novinka, doposud šlo ze Snapseedu sdílet na Facebook, Twitter, Flickr nebo e-mailem.

Snapseed

Podíváme-li se na detail fotografie, EXIF prozradí model fotoapáratu SCH-I535. Ten patří top modelu Samsung Galaxy SIII s Androidem. Takže díky novému majiteli můžeme už brzy očekávat, že Snapseed propojí se svými produkty. Otázkou je: Bude aplikace i nadále placená, nebo ji Google uvolní zdarma, jak bývá jeho zvykem?