Hlavní navigace

Foxconn míří na overclockery

19. 11. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Foxconn představil desku, kterou můžete chladit nejen vzduchem a vodou, ale i suchým ledem nebo LN2. Základní deska ze série Quantum Force s čipovou sadou Intel X58 podporuje procesory Intel Core i7 a tím pádem i tříkanálový přístup do paměti. U desky Blood Rage, jak se tato extrémní verze jmenuje, pak najdete podporu až DDR3-1800, což je na procesory Core i7 frekvence dosti výjimečná. Jaké se má při ní do pamětí pouštět napětí se zatím neuvádí.

O napájení procesoru se stará čtrnástifázové hybridní PWM napájení a technologie DirectFET MOSFET. Na desce nechybí ani čtyři sloty PCI Express ×16, v nichž můžete grafiky zapojit do SLI, nebo CrossFireX. Pro připojení disků slouží šest SATA portů, kterým sekunduje i SAS řadič se dvěma porty. O zvuk se stará zvukovka SB X-Fi.

Hlavním tahhákem této desky je ale její chlazení 4-v-1, které e stará o chlazení severního můstku, jižního můstku a mosfetů. Pasiv na severním můstku můžete vyměnit za vodní blok, nebo dokonce komínek pro chlazení suchým ledem, či kapalným dusíkem. Pro snadné taktování dodává Foxconn QF panel, což je přídavný modul do 5,25" pozice. Cena zatím stanovena nebyla, ale určitě bude vysoká. Osobně ji čekám až kolem hranice 10000 Kč.

Zdroj: TechConnect Magazine

 

Autor článku