Hlavní navigace

Freezer i30 a A30: větší věže od Arcticu

6. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Arctic si pro nás dnes připravila představení dvou nových procesorových chladičů, a to konkrétně modelů i30 a A30. Nenechte se zmást, sourozenci jsou si podobní jako vejce vejci a v podstatě se jedná o jeden produkt, lišící se pouze podporou patice. Variantu s literou „i“ v názvu upotřebíte na platformách Intel LGA 1155, 1156 a 2011, „áčková“ je pak určena pro AMD AM2, AM2+, AM3 a AM3+.

Váha celku je pod jedním kilogramem, konkrétně 905 g. Věž sestává z 48 hliníkových žeber, do kterých je zavedena čtveřice heatpipe. O odvod tepla z žebrování se stará 120mm ventilátor vybavený autoregulací PWM, za což musíme Arctic pochválit. Spolu s údajně obzvláště tichým ventilátorem by pak mohl být zvukový projev chladiče velice kultivovaný, o tom nám však řeknou více až reálné recenze.

Naneštěstí nebyla oznámena cena ani dostupnost, udělat si představu o výkonu z produktových fotografií asi nelze. Arctic má však u nás silnou distribuční síť a tak se jistě novinek (a recenzí) dočkáme co nevidět.

Zdroj: news.softpedia.com