Hlavní navigace

Fujitsu: all-in-one s 3D, avšak bez potřeby brýlí

14. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Japonci ukázali zřejmě první kompletní sestavu, která se chlubí stereoskopickým obrazem, ale zároveň k němu nepotřebujete brýle. Esprimo FH99/CM od Fujitsu má vše potřebné přímo v těle 23" Full HD monitoru. Z dostupných materiálů není zřejmé, o jakou technologii autostereoskopie se jedná, ani jestli je displej dotykový. Ale předpokládám využití nejvíce rozšířené paralaxní bariéry (omezené pozorovací úhly) a displej bez dotyků.

Fujitsu vsadil na mobilní Sandy Bridge (Huron River) s 2GHz procesorem Core i7-2630QM a 4 GB RAM. Dedikovaná grafika chybí, k předpokládanému využití bude stačit i Intel HD Graphics 3000. Nové Esprimo je prošpikováno multimediálními funkcemi: čtečkou Blu-ray, TV tunerem a dálkovým ovládáním. Zkrátka dobrý základ pro 3D, když už na hry tolik výkonu nebude.

Fujitsu Esprimo FH99/CM Fujitsu Esprimo FH99/CM, zdroj: Fujitsu

Z dostupného popisu ještě víme o čtveřici USB 2.0, dvou USB 3.0, čtečce SD/MS karet, gigabitové síťovce a n-kové Wi-Fi. Přítomen je rovněž vstup HDMI. V balení bude i klávesnice, myš a na disku předinstalované Windows 7 HP. Osobně mě zaujala funkce sledování gest webkamerou. Tedy jakýsi Kinect pro chudé. Jestli tak půjde ovládat celý systém, nebo jen aplikace Fujitsu, bohužel nevíme.

Fujitsu Esprimo FH99/CM se má objevil už příští měsíc v domovském Japonsku. Cenu neznáme, stejně tak ani dostupnost v dalších koutech světa.

Zdroj: Fujitsu (překlad JP-EN), PhysOrg