Hlavní navigace

Fujitsu má pro rok 2013 povedený All-in-one i ultrabook

5. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Fujitsu včera v Praze představila nové produkty pro rok 2013. K vidění byly byznysové notebooky řady Lifebook E, tablet Stylistic M702 i All-in-one počítače. Tři nové modely notebooků Lifebook E nabízí klávesnici s volitelným podsvícením a modulární šachtu, do které je možné vložit druhou baterii, druhý pevný disk nebo miniaturní projektor. Tělo notebooků je z hořčíkové slitiny a obsahuje silné panty displeje.

Ultrabook s 3200 × 1800 px

Fujitsu se současně prezentovalo ve více městech – o něco dříve byl v Tokiu představen čtrnáctipalcový ultrabook Fujitsu UH90 s rozlišením 3200 × 1800 px na nové platformě Intel Haswell s procesorem Core i5-4200U, 4 GB operační paměti a 500GB hybridním diskem. Displej s technologií IGZO je dotykový a hustota pixelů činí 262 ppi.

Také tento model se pyšní zvýšenou odolností, přitom má pouhých 15,5 mm na výšku. Jeho cena a dostupnost na českém trhu zatím není známa. Další dva notebooky Lifebook AH45/K a Lifebook AH42/K spadají do levnějšího segmentu, procesorem bude Pentium 2020M a očekává se alespoň vysoká výdrž na baterii.

Tablet Stylistic M702 s odolností vůči vodě a prachu je levnou alternativou k odolným notebookům. Uživatelům poskytne celodenní výdrž baterie a zpevněná konstrukce a sklo odolné proti poškrábání chrání tablet před nárazy a škrábanci. Bezpečnost tabletu pomáhají zajišťovat funkce, jako je integrovaný snímač otisků prstů, šifrování celého disku, vzdálené sledování zařízení a pomoc při obnově dat.

 

All-in-one se sound systémem

Mezi All-in-one najdete 23" Esprimo FH78 s procesorem Core i7 (Haswell). Full HD rozlišení má panel typu IPS. Pevný disk by měl mít kapacitu dokonce 3 TB, ale o případném SSD se Fujitsu nezmiňuje.

Válec co vidíte za displejem je 30W zvukový systém od Pioneeru obsahující dva 10W reproduktory a subwoofer. Zhuštěnou klávesnici raději komentovat nebudu, ale ta se dá za pár korun vyměnit vždy, samotný počítač vypadá podle parametrů velmi dobře.

 

MMF24

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.